Om politik

Jag har slutat att ha en alltför politisk åsikt offentligt. Ingen tackar dig för att du säger din sanning. Det ger dem som inte gillar dig chansen att misskreditera dig för dina politiska åsikter, det är det inte värt. Vad du än skriver i sociala medier så kan det ryckas loss ur sitt sammanhang och du framställs som det du inte vill.

Vi lever i en tid av sladder. Allt du gör genomskådas och kommenteras och ska ” gillas ” av proffstyckare och allmänhet. Är du inte PK och tycker som den inavlade eliten så åker du ut i kylan och släcks ner från Tv-rutan. Och syns du inte så finns du inte.

När jag började med Stand upp comedy gick jag på myten om att genren skulle vara ett forum för politik och samhällskritik.

Om du ska lyckas med att vara “politisk” som artist så måste du vara lagom ofarlig. Du kan kasta lite sten i glashuset och leka bror duktig men det leder ingen annanstans än till en klapp på huvudet från fina journalisten på sin höjd.

Det finns ingen betalande publik för riktig politiskt underhållning i Sverige, landet är för litet och du gräver bara din egen grav.

Dessutom anser jag att mitt uppdrag som programledare i P4 Karlavagnen innebär att tagga ner och försöka vara neutral som åsiktsmaskin.